10. marraskuuta 2015

Visit Kalajoki

Kalajoella Mustilankankaan tuulipuistossa Empowerin miehet yrittivät useamman kerran pysäyttää minut puhutteluun, vaikka pysyttelin päätiellä ja tuskin edes poistuin autosta.
Voimalaitoksia varten on raivattu metsään loputon määrä läjitys-, louhinta-, kääntö- ylitys- ja risteyspaikkoja kilometri kilometrin perään.Tällaiset metsäladot ovat tavallisia Kalajoella.Lähimmät myllyt ovat 200 m päässä Kaakkurinnevan soidensuojelualueesta. Mustilankankaan myllyihin on arvioitu törmäävän yhteensä jopa 13 metsähanhea, 32 kurkea ja 5 laulujoutsenta joka vuosi.

FCG:n tekemä kuvaennuste pitää paikkansa - ainakin marraskuun sumussa.

Kalajoelle on suunnitteilla tuulivoimalaitoksia yhteensä 192 kpl. Ne kattaisivat arviolta vajaan 200 km2 alueen eli noin viidesosan kunnan maa-alasta. 35 desibelin melualue kattaisi jopa 300 km2 alueen. Sähköä nämä tuottaisivat Kuopion kaupungin vuotuisen sähkönkulutuksen verran. 


  

2 kommenttia:

 1. "Sähköä nämä tuottaisivat Kuopion kaupungin vuotuisen sähkönkulutuksen verran. "

  Niin siis hetkellisesti kun tuulee lujaa ja sähköä ei tarvita. Kun sähköä tarvitaan, myllyt eivät juurikaan tuota mitään.
  Silloin tarvitaan säätövoimaa = hiilivoima.

  Punavihreä vale ja suuri puhallus veronmaksajilta keski-eurooppalaisille sijoittajille! Voi aikoja, voi tapoja, sinisilmäistä typeryyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! En tiedä kuinka sähköntuotto on laskettu, mutta arvio on täältä:
   http://www.kalajoki.fi/sites/kalajoki.fi/files/atoms/files/kaavoituskatsaus_2015.pdf

   Poista