21. toukokuuta 2016

Kulttuurista kerrostumaaKäväisin taas Kalajoella katsomassa, mitä uuden maisemavaikutusten arviointioppaan ohjeistus voisi tarkoittaa käytännössä." Mitkä ovat alueen tärkeimmät päänäkymäakselit tai alueen identiteetin kannalta tärkeät näkymät ja mikä on tuulivoimarakenteiden suhde niihin? Heikentääkö tuulivoima-alue maisemakuvan yhtenäisyyttä?" Näkymä Kalajoen kirkolle etelästä kasitietä tultaessa." Mikä on tuulivoimarakentamisen suhde arvokohteisiin ja niiden asemaan maisemassa? " Kalajoen kirkko. " Onko alueella ennestään maisemakuvassa erottuvia rakenteita, kuinka suuri on tuulivoimaloiden aiheuttama muutos? " Kalajoen vesitorni." Onko alueella kohteita, joiden maisemakuvan pitäisi säilyä nykyisellään? Miten nämä kohteet kestävät uusia, moderneja elementtejä? " Plassin vanha kauppapaikka ja kulttuurihistoriallisesti arvokas ympäristö." Kuinka suureen osaan näkökentästä tuulivoimalat aiheuttavat muutoksia? Hahmottuuko alue jatkossa tuulivoimatuotannon alueena?" Holman uutta asuinaluetta Kalajokisuulla." Missä ovat alueet, joilla on vain vähän tai ei lainkaan ihmisen toimintoja sekä mitkä ovat vaikutukset näihin alueisiin? " Kalajokisuiston Natura -aluetta.


5 kommenttia:

 1. Näin asiallisesti ja kiihkottomasti tehty kuvaus tuulivoimarakentamisen vaikutuksista kannattaisi laittaa myös asiasta vastaaville päättäjille, eli Ympäristöministeriöön ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle, erityisavustaja Tea Usvasuolle, aluesuunnitteleuneuvos Ulla Koskelle, ja erityisasiantuntija Agneta Nylundille. He vastaavat viime kädessä tuulivoimarakentamisen maisema-asioista ministeriötasolla. Aleksanterinkadun varrella Helsingissä nämä ovat kaukaisia asioita. Ministeriö käyttää valmistelussaan samoja konsultteja kuin tuulivoimayhtiöt, ja luottaa heihin. Poliitikot päätöksiä tehdessään taas voivat aina vedota siihen, että virkamiehethän ovat tämän valmistelleet, ja heihin pitää luottaa. Voin itsekin laittaa linkin eteenpäin. Parempi kuitenkin että viestin laittaa sellainen henkilö, joka on omakohtaisesti nähnyt asian ja voi vastata kysymyksiin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteesta. Niin, ohjeistus ei kiellä pystyttämästä myllyä kirkkotarhan pihtakuusen viereen, ainoastaan arvioimaan tämän pystytyksen vaikutukset.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Olen käynyt katsomassa Kalajoen "tuulipuistoja" eikä näkymä viehätä silmiäni. Teollisuuspuisto kuvaa paremmin Kalajoen maisemaa

  VastaaPoista
 5. Kalajokisilla on vihreä edustaja parlamentissa.

  Raahen vihreät kannattavat 1500 tuulivoimalaitoksen rakentamista länsirannikolle.

  VastaaPoista