4. elokuuta 2016

Kuukauden kommentit

" Luonnonsuojelussa piilee alituisesti se vaara, että ajaudutaan poliittiseen kaupankäyntiin ja pahimmillaan vaietaan jostakin, jotta ei suututettaisi ketään ja saataisiin pelastettua edes jotakin.

Luonnossa on kyse enemmän tai vähemmän absoluuttisista, mitattavista asioista. On sanottava ääneen, jos luonnon tila uhkaa heiketä niin, että siitä on haittaa ihmisille tai muille eliöille ja ekosysteemeille. "

Ilpo Kuronen
suojelupäällikkö
Luonnonsuojelija 2/2016
" Viitasaarelle suunnitellut tuulivoimalat edustavat moderneinta teknologiaa alalla. Ne tuottavat energiaa tehokkaasti ja ovat erittäin hiljaisia.

Alueen maanomistajat ovat lähteneet mukaan hankkeeseen, ja tuulivoimaloiden tulo vahvistaa alueen virkistyskäyttöä entisestään. Se muun muassa jättää Töyrinjärven luonnonmukaiseen tilaan ilman vapaa-ajan asutusta. Tällöin sen pitkät rannat säilyvät asumattomina ja ovat kaikkien kuntalaisten käytettävissä jatkossakin.

Tuulivoima tuo meille paljon enemmän kuin me siihen sijoitamme – ei vain rahallisesti vaan myös puhtaamman energiatulevaisuuden muodossa. Ja kun sille antaa tilaisuuden, niin sen kaikki hyödyt huomaa varsin nopeasti. "

Lauri Lammivaara
toimitusjohtaja
Viitasaaren Seutu 21.4.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti